Kotitalousvähennyksen määrä 2021

Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voi saada kun ostat palveluja kotiisi tai vapaa-ajan asunnollesi.

Voit saada kotitalousvähennystä maksimissaan 2 250€ vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100€ henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4500€ vähennyksen. Jos 2250€ raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.

Jos 2 250 euron raja ei ylity, niin vähennys kannattaa hakea ainoastaan toisen puolison nimiin, koska silloin 100 euron omavastuu vähennetään vain kerran.

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 40% arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5875€ (5875€ x 40%) - omavastuu 100€ = 2250€. Kun palkkaat työntekijän, voit vähentää 15% maksamastasi palkasta sekä palkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Kotitalousvähennys myönnetään vain työn osuudesta. Et voi saada vähennystä oman työn osuudesta etkä esimerkiksi työhön liittyvistä matkakuluista tai tarvikkeista. Muista, että yrityksen pitää olla ennakkoperintärekisterissä. Jos yritys ei kuulu ennakkoperintärekisteriin, et voi saada kotitalousvähennystä.

Hyödynnä kotitalousvähennys!